Det kan være forvirrende for virksomheder at finde ud af hvor man skal starte og hvordan man skal gribe det hele an. Derfor har Lecons gjort det lidt nemmere for jeres virksomhed ved at sætte fokus på hvorvidt man skal hyre en konsulent eller gøre brug af en ansat.

Som det første man skal have klarlagt er hvorvidt om man vil bruge ekstern eller intern arbejdskraft. Der er fordele og ulemper ved begge scenarier.

Benytter man sig af en konsulent, har de en bred og omfattende erfaring med standarderne. En konsulent kan tilføre ekspertviden og samtidig bidrage med spidskompetencer inde for udviklingen og implementeringen af ledelsessystemerne. En konsulent vil også i langt større grad tilføre fleksibilitet og nytænkning i opgaveløsningen, da en konsulents kontaktflade er langt større. Gør man brug af en konsulent vil man komme hurtigere i mål, da de med erfaringen og indsigten kender omfanget af kravene. Det kan dog til vished i starten betyde at en konsulent skal bruge mere tid til at forstå virksomheden og de ansatte.

Benytter man sig udelukkende af en konsulent vil man få udarbejdet et ledelsessystem der ikke har fået det nødvendige fokus og allokering af ressourcer fra ledelsen af. Det er derfor afgørende at jeres virksomhed finder én ansvarlig som bliver ledelsens repræsentant og arbejder målrettet sammen med konsulenten.

Det andet man kan gøre er at gøre brug af intern arbejdskraft. Det kan være en ansat som får tildelt rollen som ansvarlig for at overtag ledelsessystemerne efter certificeringen. Den klare fordel ved brug af en ansat er, at de kender virksomheden til bunds, men der er også nogen udfordringer som at de oplæres og tilegne sig viden der kan tage lang tid og være omkostningstungt. Ansætter man ikke en ny til rollen vil den ansatte også i væsentlig grad til start nedprioriterer de andre arbejdsopgaver i deres job.

Den klare anbefaling er at tage kontakt til Lecons eller lignende konsulenthus og få etableret et samarbejde der indebærer at de står for noget af udarbejdningen, viden og erfaringen. Dette samarbejde skal ske med en ansat fra jeres virksomhed, så de kan med tiden blive oplært og overtage styringen efter certificeringen.